На линии без лени!
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

                                                                                                                                  Мый в facebook


 

 

Прежний сайт центра Прежний сайт Центра русского языка и культуры         

« Back

Благотворителен коледен базар под надслов „Надежда за Димитър“

На 16 и 17 декември в Пловдивския университет ще се проведе Благотворителен коледен базар с участие на студенти и ученици в подкрепа на Димитър Щилиянов.
Димитър Щилиянов е на 20 г. от град Сливен. През май 2018 г. е диагностициран със Сарком на Юинг, засегнал гръдната кост. Момчето е подложено на операции, редица химио- и имунотерапии, като в началото на тази година постига ремисия.
През юли обаче ракът се завръща в гръбначния стълб и се развива с бързи темпове. Благодарение на адекватната реакция на лекарите в Пловдив, Митко е стабилизиран. С помощта на лекуващия си лекар момчето открива клиника във Виена (Австрия), откъдето обещават иновативно лечение с много добра прогноза. За съжаление, средствата за лечението са непосилни за семейството на младежа.
По този повод след успешно проведения Благотворителен концерт на 1 декември по инициатива на „Клуба на мениджъра“, Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет ще посвети десетото издание на традиционния си Благотворителен коледен базар на каузата „Надежда за Димитър“! Съорганизатор на Базара за втора поредна година е Класна стая „Конфуций“, а събитието отново ще подкрепят Катедрата по руска филология, Студентски съвет и бистро „Ф10“.
Акцията ще се проведе на две места едновременно – в централното фоайе в Новата сграда на ПУ и в бистро „Ф10“ в Ректората от 10.00 до 15.00 ч., а с приготвени ястия, вдъхновени от кухнята на Русия, България и Китай, ръчно изработени украси, картички и още много изненади ще се включат студенти русисти и китаисти, средношколци от пловдивски училища, както и много приятели на Центъра за руски език и култура и Класна стая „Конфуций“.
Ако искате да станете участник, можете да ни пишете на ел. адрес: rumir.plovdiv@gmail.com.
Всички са добре дошли на щандовете ни! Нека бъдем НАДЕЖДА ЗА ДИМИТЪР!